Engelse runderstoofpot

Engelse runderstoofpot is een slow cooking recept. Dit keer niet in de slow cooker, maar gewoon ouderwets in een braadpan. Samen met wat gekookte groenten heb je met dit recept een volledige maaltijd op tafel. Het smaakt verrukkelijk.

voor 4 personen

Ingrediënten:
2 eetlepels olie
1 kilo runderstoofvlees, in blokjes gesneden
1 grote ui, grof gehakt
3 eetlepels bloem*
330 ml glutenvrij bier
4 theelepels grove mosterd
3 theelepels witte basterdsuiker
70 gram tomatenpuree
400 ml hete runderbouillon
600 gram aardappelen, geschild en in kleine stukjes gesneden
400 gram knolselderij, geschild en in kleine stukjes gesneden
25 gram vloeibare boter
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 2-3 uur
Verder nog nodig: braadpan

Bereiding:
Verhit olie in een braadpan.
Doe de ui in de braadpan en bak de ui onder geregeld omscheppen bruin.
Voeg de rundvleesblokjes bij de ui in de pan en bak ze onder geregeld omscheppen op een hoog vuur bruin.
Roer de bloem erdoor en voeg dan het bier, de mosterd, suiker, tomatenpuree en zout en peper erdoor.
Breng het mengsel al roerend aan de kook en voeg dan de bouillon toe.
Voeg de knolselderij- en de aardappelstukjes toe.
Leg de deksel op de pan en het vuur laag.
Laat alles ongeveer 2-3 uur zachtjes pruttelen.
Serveer het met wat groenten.
Bron: aangepast recept

* het betreft hier glutenvrije bloem

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.