Dit recept kwam ik tegen in een van mijn kookboeken: (1*) De makkelijkste manier om chocolade te laten smelten is via de au-bain-marie methode. Je zet een grote pan met een laagje water op het vuur. In de grote pan zet je een schaal of een pan met de brokken chocolade. Je laat het water tot de kook komen en je wacht totdat de chocolade is gesmolten. Zet het vuur zacht, zodat de gesmolten chocolade vloeibaar blijft. Nu kan je de koekjes dopen.
voor ongeveer 45 stuks
Ingrediënten:
250 gram boter
250 gram poedersuiker
5 eieren
300 gram bloem
vanille-aroma
spuitzak
1 chocoladereep (melk en/of puur)
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: bakplaat met bakpapier en 2 lepels
Oven voorverwarmen: 160 graden
Bereiding:
Leg een stuk bakpapier op een bakplaat.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Klop de boter luchtig en voeg de suiker toe.
Voeg vervolgens een voor een de eieren toe.
Meng de gezeefde bloem en de vanille-aroma door het geheel zonder nog luchtig te slaan.
Leg met een eetlepel een rondje van ongeveer 5 cm doorsnee op de bakplaat.
Bak de koekjes gedurende 20 minuten tot er een lichtbruin randje is.
Haal de koekjes direct van de bakplaat en leg ze tijdelijk op een rooster.
Smelt de chocoladereep via de au-bain-marie methode en doop daar de eierkoekjes voor de helft in.
Eventjes laten uitdruppelen en leg ze dan terug op de rooster en laat de chocolade hard worden.
Leg voor de zekerheid een stuk papier of een bord onder de rooster, zodat de chocolade kan uitlopen.
Bron: aangepast recept