Eieren op groenten

Dit is een Spaans recept, in het Spaans heet het huevos a la flamenca. Normaal zit hier chorizo in, maar ik heb dat weggelaten omdat mijn man een vegetariër is. Mocht je dit wel met chorizo willen maken, dan moet je 12 plakken chorizo gebruiken en deze tegelijk met de knoflook en paprikapoeder meebakken. Dit gerecht smaakt heerlijk. Nog lekkerder is het, als je het een dag van te voren maakt en de kruiden goed laat intrekken. Zodra je het gaat gebruiken breek je een ei op elk ovenschaaltje en zet je ze in de oven totdat de eieren gestold zijn. Serveer het eventueel met wat extra rijst of aardappelen en een salade.

huevos a la flamenca

voor 4 personen

Ingrediënten:
2 groene paprika’s, ontdaan van zaadlijsten en zaad en in stukjes gesneden
1 grote ui, gesnipperd
1-2 uitgeperste knoflooktenen
800 gram tomaten (2 blikken van 400 gram)
225 gram nieuwe aardappelen, gekookt en in blokjes van ongeveer 1 cm gesneden
100 gram doperwten (vers of uit de diepvries)
4 eieren (1 ei per persoon)
1 theelepel suiker
¼ theelepel milde paprikapoeder
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
olie om te bakken

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd groenten: 20-22 minuten
Bereidingstijd oven: 8-12 minuten (afhankelijk hoe snel de eieren gekookt zijn)
Verder nog nodig: 4 ovenschaaltjes, hapjespan
Oven voorverwarmen: 180 graden

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit de olie in een hapjespan boven een matig heet vuur.
Voeg de paprika en ui toe en bak deze 2 minuten, voeg dan de knoflook en paprikapoeder toe en bak alles nog eens 2 minuten tot de paprika en uien zacht zijn maar niet bruin.
Roer de tomaten met het sap erdoorheen, voeg de suiker, zout en peper toe en breng het geheel aan de kook.
Temper het vuur en laat alles ongeveer 10 minuten sudderen zonder deksel op de pan.
Voeg de aardappelen, sperziebonen en doperwten toe en laat alles opnieuw 6-7 minuten sudderen totdat de aardappelen goed warm zijn en de sperziebonen en doperwten gaar zijn.
Verdeel het groentemengsel over 4 kleine ovenschaaltjes.
Breek op elk ovenschaaltje één ei.
Zet de ovenschaaltjes in de voorverwarmde oven en bak het gerecht totdat de eieren gestold zijn.
Serveer dit gerecht eventueel met wat rijst en/of een salade.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.