Ei-preipâté

Een vegetarisch recept. Ik heb hem bij broodbeleg geplaatst, maar je kunt dit ook als bijgerecht bij groenten en rijst of aardappelen eten. Ik heb 1 ei grof gesneden en de rest van de eieren heb ik met een aardappelstamper klein gemaakt. Als alles goed door elkaar vermengd is, laat je het een nachtje opstijven in de koelkast. Het smaakt goed.

voor 4 personen

Ingrediënten:
75 gram boter
350 gram prei, in dunne ringen gesneden
8 hardgekookte eieren, gepeld en in stukjes gesneden
2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel geraspte belegen kaas
versgemalen peper
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: pasteivorm of een kleine cakevorm, plastic folie

Bereiding:
Smelt de helft van de margarine in een pan, voeg de prei toe en stoof de groente op een laag vuur, al roeren in circa 10 minuten zacht.
Doe de rest van de boter in de pan en laat deze smelten.
Voeg al roerend de stukjes ei en de peterselie toe.
Neem de pan van het vuur en roer de mosterd en kaas door het preimengsel.
Bedekt de cakevorm helemaal met plasticfolie.
Doe het mengsel over in een cakevorm en druk het goed aan en sluit het af met de plasticfolie.
Plaats de vorm in de koelkast tot de paté stevig is geworden.
Stort de paté voorzichtig op een platte schaal en snijd er niet te dunne plakken van.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

3 thoughts on “Ei-preipâté

  1. Ik heb zojuist via Google jouw prachtige site gevonden. De reden dat ik naar een recept aan het zoeken ben is omdat ik een glutenvrije, zelfgemaakte, paté op een workshop met lunch gegeten heb. Ik sta versteld van de heerlijke recepten en ik ga er snel mee aan de slag.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.