Eend bali

Dit is een Indonesisch recept. Als jullie aan een hele eend kunnen komen, snijd deze dan in niet al te grote stukken. Je haalt om het vetgehalte te verminderen, hier en daar wat vet weg. Als je eendenborstfilets gebruikt, verwijderd dan eerst het vet. Anders wordt het gerecht veel te vet. Snijd de ui en de citroengras in grove stukken voordat je ze in de keukenmachine doet. Eend bali smaakt trouwens heerlijk.
eend balivoor 4 personen

Ingrediënten:
1 eend of 3 eendenborstfilet (het vet gestript)
4 eetlepel olie
300 ml water

Ingrediënten kruiden:
2 uien, gesnipperd
3 knoflookteentjes
2 theelepels sambal oelek
½ theelepeltje trassie (als je geen trassie kan vinden, laat je dit gewoon weg)
¼ theelepeltje laospoeder
1 theelepel kurkuma
8 kemirienoten (geraspt)
3 eetlepels ketjap of tamarinde
1 stengel citroengras, in stukjes gesneden
½ eetlepel gedroogde curryblaadjes (te koop bij de supermarkt en toko’s)
1 theelepel citroenschil of limoenschil
1 eetlepel citroensap
zout om het vlees in te wrijven

Voorbereidingstijd: 15-18 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: hapjespan of braadpan, keukenmachine

Bereiding:
Doe wat olie in de hapjespan en roerbak hier de eendenvlees half gaar.
Zet het vuur wat lager en ga verder met de kruidenmix
Doe de ui, citroengras, knoflook, sambal, trassie, kurkuma en het laospoeder in de keukenmachine en maal alles fijn.
Voeg dit bij het eendenvlees en roer alles even goed door.
Voeg dan de geraspte kemirienoten erbij samen met de ketjap en het water en roer alles even goed door elkaar.
Stoof het vlees langzaam gaar op een laag vuurtje in 30 minuten tijd.
Serveer het vlees samen met gekookte rijst of noedels en geroerbakte groenten.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.