Edamamebonen zijn jonge sojabonen en ze zijn te koop bij de Chinese Toko. Ze liggen in de vriezer. Je kunt ze op verschillende manieren eten: even paar minuten koken en pellen en je kunt ze als snack eten. Vooral in Amerika wordt dit gedaan, omdat het gezond is en daarom ook onder de norm superfood vallen. Ik heb er edamamespread gemaakt. Het is een heerlijke spread voor op brood of op crackers. Als je een augurk fijn snippert en dit door de spread mengt, dan heb je een frisse spread, maar deze spread met wat plakjes kaas is ook een heerlijke combinatie.
voor 4-6 personen
Ingrediënten:
500 gram edamamebonen, uit de diepvries bij een Chinese Toko
3 bosuitjes, in dunne ringen gesneden
½ theelepel chilipoeder (of meer als je van scherp houdt)
1 knoflookteentje, uitgeperst
1 eetlepel olie
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten kooktijd, 30 minuten schoonmaaktijd (de bonen uit de peulen halen)
Verder nog nodig: kookpan, keukenmachine, schaaltje, afsluitbaar potje
Bereiding:
Kook de bonen 20 minuten in een pan met ruim water.
Giet ze na de 20 minuten af en laat ze uitlekken en afkoelen.
Zodra de bonen zijn afgekoeld kun je de bonen uit de peulen halen.
Om de bonen zelf zit een vliesje, deze moet je ook verwijderen.
Doe de bonen in een keukenmachine en maal ze fijn.
Voeg de bosuitjes, knoflook, chilipoeder, olie, zout en peper erbij en meng alles goed doorelkaar.
Schep alles over in een schaaltje of een goed afsluitbaar potje.
Deze spread kan je op crackers en brood eten.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl