Dr. Oetker’s glutenvrije pizza’s

In oktober werd ik verrast met het bericht ‘ben je volgende week (13 oktober 2016) donderdag thuis’? Ja, dat was ik. Er zou een pakketje komen met een nieuw glutenvrij product van Dr. Oetker. Wat: 2 glutenvrije pizza’s. Een vegetarisch pizza met mozzarella (met vegetarische stremsel) en een pizza met (varkens)salami en spek. Ze zien er beide mooi uit op de verpakking. Deze pizza’s zijn in week 43 (2016) verkrijgbaar in de supermarkt. Ze zijn te vinden in het vriesvak producten of bij alle pizza’s. De consumentenadviesprijs is € 3,69.

Ik had op facebook geschreven dat ik morgen (14 oktober 2016) de vegetarische versie ging eten en dat ik jullie zou laten weten hoe die smaakte. Althans, dat was de bedoeling.
Alleen was ik het compleet vergeten. *oeps* 😳 Foei toch……

dr.oetker ristorante pizza mozzarella glutenvrij vegetarische-pizza-dr-oetker-glutenvrij

Mijn review van de vegetarische glutenvrije ristorante pizza met mozzarella van Dr. Oetker: Bij mij gaat het niet alleen om de smaak, maar ook hoe de pizza ruikt als hij gebakken wordt. Ik heb een ‘vreselijke’ neus, daar bedoel ik mee dat ik goed ruik tot vervelens toe. Ik ruik vaak al iets en als dat stink zit ik daar al snel over te ‘zeuren’ in de trend van ‘wat voor viezigheid ruik ik nu weer’. Mijn man gaat dan snuffelen en ruikt nog niets, maar na plusminus vijf minuten ruikt hij het ook ineens. 🙄

Maar goed, de vegetarische pizza van Dr. Oetker: tijdens het bakken ruikt het naar het bakken van een pizza. Je ruikt geen chemische geur, wat helaas de glutenvrije pizza van Lidl wel had (hij smaakte overige wel goed). Dat is een pluspunt van de dr.Oetker pizza. Ik had uiteraard de ingrediënten gecheckt, maar ik had blijkbaar over het woordje pesto gelezen want toen de pizza uit de oven kwam viel ‘het groene spul’ me ineens op. Ik had het even apart geproefd en het bleek om pesto te gaan.

Conclusie: de pizza smaakt goed en zeker voor herhaling vatbaar.
Mits hij ook te vinden is in de supermarkt. In mijn woonplaats heb ik hem nog niet gevonden, terwijl hij vanaf week 43 (2016) in de supermarkten zou moeten liggen. 🙁

En dan nu de glutenvrije dr. Oetker ristorante pizza salami. Hier kan ik helaas zelf geen review voor geven. De salami is van varkensvlees en ik eet geen varkensvlees. De pizza proeven zonder de salami is geen optie voor me. Daarom had ik in de facebookgroep coeliakie/tarweallergie deze pizza aangeboden en als enige vereiste dat degene die deze pizza krijgt een review gaat schrijven. Dat was akkoord, maar de pizza word niet gelijk opgegeten. Daarom komt de review van deze pizza later.
Ik plaats de foto van de pizza, zodat jullie zien hoe deze er uit ziet:

2016-10-13-15-03-07

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.