Dit leek me gewoon lekker, daarom heb ik het gemaakt. Het is ook erg lekker. Als de aardappel gaar is, dan giet je het af en schep je het over in een keukenmachine. Voeg dan de ananas erbij en maal dan alles fijn. Schep dan het mengsel over in een schone pan en laat het al roerend inkoken met de suiker voor plusminus 20 minuten. Schept het dan over in vier dessertschaaltjes en maakt het af met wat rozijnen en amandelschaafsels. Vervolgens laat je het afkoelen op kamertemperatuur.
voor 4-6 personen
Ingrediënten:
400 gram zoete aardappel, geschild en in grote blokjes gesneden
250 gram ananasblokjes
80 gram suiker
¼ theelepel kaneelpoeder
20 gram witte rozijnen
20 gram geroosterde amandelschaafsels
Voorbereidingstijd: 5-8 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten en 20 minuten
Verder nog nodig: keukenmachine, pan, vergiet, dessertschaaltjes
Bereiding:
Schil de aardappel en snijd ze in grote blokjes.
Doe ze in een pan met water en kook ze gaar.
Giet het af en laat het even uitlekken en afkoelen in een vergiet.
Doe ze over in de keukenmachine en maal ze fijn.
Doe de ananasblokjes erbij en maal deze ook fijn.
Schep alles over in een schone pan, doe de kaneelpoeder erbij en breng het al roerend aan de kook.
Zodra het kook, zet het vuur dan laag en laat het zo, al roerend voor ongeveer 20 minuten inkoken.
Zet het vuur uit en schep het mengsel over in dessertschaaltjes.
Laat het afkoelen en strooi er wat rozijnen en amandelschaafsels over.
Bron: aangepast recept
Bijzonder recept! Ik zou bij zoete aardappel niet onmiddellijk aan een toetje denken. Lijkt me erg lekker.
Ja klopt, dat had ik ook maar het is zeker de moeite waard. 😉