Dendeng Agee

We zijn de vriezer aan het leeg eten. In de vriezer hebben we altijd veel vlees liggen. Ik heb besloten om paar Indonesische recepten te maken. Ook omdat we binnenkort familie op bezoek krijgen vanwege een persoonlijke feestdagje. Dendeng Agee is een rundgerecht. Heel erg makkelijk om te maken en het smaakt heerlijk. Dit is een bijgerecht bij een Indonesische rijsttafel, maar je kunt dit ook gewoon met gekookte sperziebonen of doperwten met gekookte aardappelen eten. Dat is net zo lekker. ­čśë
dendeng ageevoor 4-6 personen

Ingredi├źnten:
500 gram rundvlees, in stukken gesneden
2-4 knoflookteentjes, klein gesneden
1 witte ui, grof gesneden
1 eetlepel tamarindepeul zonder pit (dit is te koop bij de toko’s, maar sommige supermarkten willen het ook wel eens verkopen. Kan je het niet vinden, gebruik dan 20 ml glutenvrije tamarindesaus uit een flesje)
50 gram geraspte kokos
┬╝ blok santen, grof geraspt
1 eetlepel gemalen koriander
┬Ż eetlepel gemalen komijn
┬Ż theelepel gemalen laos
versgemalen peper
zout naar smaak
olie om te bakken

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15-20 minuten
Verder nog nodig: wok of braadpan

Bereiding:
Kook het vlees bijna gaar.
Vermeng de tamarindepeul met het zout, koriander en komijn en meng het door het vlees.
Doe wat olie in de wok of braadpan en bak het vlees in de olie.
Voeg de gesneden ui, knoflook met de peper, de santen en de kokos toe en braad het geheel tot de kokosrasp bruin is geworden.
Serveer dit als een bijgerecht bij een Aziatische rijsttafel.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.