#decemberglutenvrij 2016 – december lekkernijen

decemberglutenvrij-191x300
Logo gemaakt door Bakers and Fakers

Ken je die adventskalenders waar je vanaf 1 december tot en met kerstavond elke dag een luikje open maakt met een plaatje of chocolaatje erachter? Het is een soort aftelkalender tot kerst. Wij maken een glutenvrije adventskalender: Niet tot kerst, maar zelfs tot het nieuwe jaar! Elke dag in december verschijnt er één blog van één van ons glutenvrije bloggers. Als een soort estafette geven we het stokje elke dag aan elkaar door.

Ik heb het stokje gekregen van Denis van Glutenvrijeblog (klik) en onderaan deze blog zie je aan wie ik het stokje door geef.

Ik schrijf vandaag over de ‘december lekkernijen.

Maar eerst stel ik mezelf even kort voor: Ik ben Renske van het Glutenvrije Kookhoekje. Sinds augustus 2005 weet ik dat ik coeliakie heb. Willen jullie iets meer weten over mij, dan verwijs ik jullie naar deze pagina (klik).

En dan nu mijn bijdrage aan #decemberglutenvrij:

December is voor mij de maand waar vooral speculaaskruiden de hoofdrol speelt. Ik had nog gehoopt dat in de supermarkt wat meer glutenvrije speculaaskoeken (b.v. Consenza) maar helaas, nergens gezien. Bij de reform heb je dan wel glutenvrije pepernoten o nee, kruidnoten, speculaaskoekjes en Lebkuchen van Schar (zijn zo lekker). Maar ja, je bent dan wel een vermogen kwijt.
Daarom had ik vorig jaar besloten om dit jaar voor de maanden november en december nieuwe recepten te plaatsen die echt in de maanden november en december thuis horen. Daar versta ik dus speculaas, echte pepernoten, taaitaai, borstplaat, taart/cake en kerstkransen onder.
Wat je zegt moet je ook uitvoeren. Alleen was het eigenlijk de bedoeling om ergens in oktober al te beginnen, zodat in december de recepten online konden.
Is dat gelukt qua planning? Nee, echt niet. Erger nog, ik was het compleet vergeten. Ergens halverwege in november herinner ik me het weer. *oeps* 😳 Dat is niet zo handig. Dus snel aan de bak.
Inmiddels heb ik 5 nieuwe december recepten gemaakt. Behalve de nieuwe recepten, plaats ik hier ook de oudere recepten die ik al eerder had gemaakt.
Wel fijn zo overzicht. Dat scheelt weer zoeken op de site nu alle december recepten bij elkaar staan.

Lekkere recepten voor de maand december in alfabetische volgorde:
Borstplaat
Gevulde glutenvrije speculaaskoek
Glutenvrije kerststol met amandelspijs
Glutenvrije kniepertjes of nieuwjaarsrolletjes
Glutenvrije oliebollen
Glutenvrije oublies of ijswafeltjes
Glutenvrije kruidnoten
Glutenvrije speculaasbrokken
Glutenvrij kerstbrood uit de broodbakmachine
Kerstkransjes
Speculaasappeltaart
Speculaascake
Speculaaskruiden
Speculaastaart met appels en blauwe bosbessen en noten

Wat ik dit jaar nog wil maken, is (ik mag wel opschieten 🙄 ):

  • Taaitaai;
  • pepernoten (de echte)
  • speculaaskoekjes.

Eigenlijk wel saaie blog, maar dit was mijn bijdrage voor #decemberglutenvrij en ik geef het stokje nu door aan Inge van GlutenvrijeKeuken

Het Glutenvrije Kookhoekje wenst jullie nog fijne kerstdagen toe. Geniet ervan.

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “#decemberglutenvrij 2016 – december lekkernijen

  1. Ha, ha; ik denk dat we dat allemaal wel kennen: plannen genoeg maar het komt er niet altijd van ze ook uit te voeren 🙂
    Je hebt al een indrukwekkende zoete decemberlijst! Als ik dat allemaal zou moeten opeten 😉

    groetjes, Linda

    1. Ja, zeker. Er kan natuurlijk ook van alle tussen komen. Het is inderdaad al een aardig lijstje. Niet doen. Alles met mate eten. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.