#decemberglutenvrij 2016 – terugblik 2016 en vooruitblik 2017

decemberglutenvrij-191x300
Logo gemaakt door Bakers and Fakers

Ken je die adventskalenders waar je vanaf 1 december tot en met kerstavond elke dag een luikje open maakt met een plaatje of chocolaatje erachter? Het is een soort aftelkalender tot kerst. Wij maken een glutenvrije adventskalender: Niet tot kerst, maar zelfs tot het nieuwe jaar! Elke dag in december verschijnt er één blog van één van ons glutenvrije bloggers. Als een soort estafette geven we het stokje elke dag aan elkaar door.

Ik heb het stokje gekregen van Mirjam van Ikbenglutenvrij (klik) en onderaan deze blog zie je aan wie ik het stokje door geef.

Ik schrijf vandaag over de ‘terugblik 2016 en vooruitblik 2017.

Maar eerst stel ik mezelf even kort voor: Ik ben Renske van het Glutenvrije Kookhoekje. Sinds augustus 2005 weet ik dat ik coeliakie heb. Willen jullie iets meer weten over mij, dan verwijs ik jullie naar deze pagina (klik).

En dan nu mijn tweede bijdrage aan #decemberglutenvrij:

Wat ben ik blij dat ik begin december mijn twee bijdragen voor #decemberglutenvrij al geschreven had, want op 12 december jl. werd ik ziek. En ziek ben ik nog steeds. 😥
Ik was ook al bij de huisarts langs geweest en ik kreeg antibiotica voorgeschreven voor een luchtweginfectie. Ik voel me nog niet echt optimaal en kuch en hoest nog steeds. En wat erbij hoort: ik heb mijn man ook nog gezellig aangestoken. 🙄  Samen uit, samen thuis. Wij hebben dit jaar dan ook geen kerst gevierd. Dat doen we op een andere dag. Hier hebben we bewust voor gekozen, omdat ik mijn moeder van 88 jaar ook niet wilde aansteken. Nu hopen dat we snel opknappen en dat we nog wat aan oudejaar en nieuwjaarsdag kunnen doen.
Maar goed, hier is mijn twee bijdrage voor #decemberglutenvrij.

In dit bericht plaats ik geen recept. Dit is een bericht met heel veel linken naar de nieuwe glutenvrije producten die in 2016 op de markt zijn gekomen bij diverse supermarkten.

Terugblik 2016:
Wat zijn er dit jaar veel ‘gewone normale’ glutenvrije producten bijgekomen en dan bedoel ik de producten die je gewoon in de supermarkten koopt en niet bij reformzaken.  Ik noem ze even op (kan zijn dat ik paar vergeet):

Ik vind dit echt mooi dat bedrijven ‘inzien’ dat glutenvrije producten nodig zijn en dat ze ook de moeite nemen om glutenvrije producten te maken en vooral, dat deze producten gewoon in de supermarkten te koop zijn.

Vooruitzicht 2017:
Tja, daar kan ik kort over zijn (ik ben tenslotte geen helderziende 🙄 ).
Ik hoop dat nog meer bedrijven de moeite nemen om een glutenvrije versie van hun producten gaan maken. Niet alleen omdat glutenvrij eten in de mode is, maar vooral omdat er mensen zijn die vanwege coeliakie of een tarweallergie niet anders kunnen en mogen eten.

Wat ga ik in 2017 doen:

  • Nou, simpel natuurlijk. Ik ga gewoon door met het maken van glutenvrije recepten.
  • Ik had dit jaar bedacht om in 2017 een kruidenkast maken. Ik ben dit jaar al begonnen met het  ‘reorganiseren’ van mijn kruidenvoorraad. Paar kruiden zijn reeds ‘ontslagen’ wegens het niet gebruiken en ‘overbodig’ werden beschouwd.
    Dit jaar was ik al begonnen om alle verschillende soorten potjes/potten te vervangen door dezelfde soorten potjes. Als alle potjes vervangen zijn, is het de bedoeling dat ik een grote kruidenkast ga maken want dan weet ik ook hoeveel potjes ik heb en hoe groot de kruidenkast moet worden. Het lijkt me zo fijn dat je een potje direct uit de kast kunt pakken zonder dat je eerst tig potjes en potten uit de kast moet halen.
    Gelukkig heb ik hier een heel jaar voor ingepland. :mrgreen: Als de kast klaar is maak ik er een foto van en besteed er een verhaaltje aan.
  • Ik ga mijn voorraadkast nakijken. In 2016 heb ik natuurlijk het een en ander gekocht, maar ik weet niet of ik het ook daadwerkelijk gebruikt hebt. Verder wordt alles gecheckt op houdbaarheidsdatum en wat dan ook.
  • En verder zijn er nog de klusjes die onverwacht tevoorschijn komen en gedaan moeten worden. Jullie kennen dat ook wel. 😉

Ik wens jullie allemaal een goed uiteinden en een goed en gezond 2017 toe. Maak er iets leuks van.

Dit was mijn bijdrage voor #decemberglutenvrij en ik geef het stokje door aan Paula van Gebaksjuwelier (klik).

Print Friendly, PDF & Email

9 thoughts on “#decemberglutenvrij 2016 – terugblik 2016 en vooruitblik 2017

  1. Ik wens jou en het Glutenvrije Kookhoekje een mooi Nieuwjaar! Met veel kookplezier, heerlijke bakresultaten en mooie recepten voor jou en ons!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.