Dadelspread

Dit is een vegetarisch/veganistisch brood beleg recept. Er zit in dit recept weliswaar geen suiker, maar dit recept is niet suikervrij. De dadels bevatten namelijk vrij veel suikers.
Houd daarom rekening mee met het feit dat de natuurlijke vruchtensuikers in de dadels op hetzelfde manier worden verwerkt in ons lichaam als gewone geraffineerde suiker. Wel bevatten dadels meer voedingswaarden. Dit is niet het geval bij geraffineerde suikers.

De dadelspread smaakt zoet en naar dadels en is goed smeerbaar (ook als je het bewaart in de koelkast). De spread kan je het beste in de koelkast bewaren, maar het hoeft niet.

voor ongeveer 60-80 ml

Ingrediënten:
10 dadels, ontpit
45 ml olie
60 ml water
1 theelepeltje vanille extract

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: mengschaal, staafmixer of keukenmachine, jampotje of een ander goed afsluitbaar potje.

Bereiding:
Doe alles in de keukenmachine of in een hoge mengschaal en mix alles goed door elkaar, net zolang het een spread is geworden.
Schep het over in een goed afsluitbaar potje met een deksel.
Deze spread kan je een week buiten de koelkast bewaren, maar het is beter om in de koelkast te bewaren.
Alleen zal het dan iets minder smeerbaar zijn.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

One thought on “Dadelspread

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.