Ook dit is een recept uit India en ze heten Prana-Bindu Kofta. Ik noem ze maar simpel dadelnotenballetjes. Deze balletjes zijn lekker en zoet. Erg handig als je een zoete trek hebt. Ze zijn ook erg makkelijk om te maken. In dit recept zit honing, maar je kunt dat natuurlijk ook vervangen door agavesiroop of een ander soort siroop. Meer heb ik eigenlijk niet te vertellen over dit recept.
voor 11 stuks
Ingrediënten:
4 dadels, fijngehakt
2 eetlepels cashewnoten, fijngehakt
1 theelepel sesamzaad, geroosterd
½ theelepel johannesbroodpitmeel
2 eetlepel havervlokken (van het merk Provena)
2 eetlepels rozijnen
4 eetlepels gemalen kokos
3 eetlepels honing of agavesiroop
Voorbereidingstijd: 4 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: schaal, bord
Bereiding:
Hak de dadels en de cashewnoten fijn en doe ze in een schaal.
Voeg de rest van de ingrediënten er ook bij en draai er balletjes van (ongeveer net zo groot als een walnoot).
Deze balletjes kan je het beste in de koelkast bewaren, dan loopt de honing niet uit.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl