Custardsaus

Let op: dit recept is niet lactosevrij!

Voor een ander recept had ik dit recept nodig. Dit recept is niet lactosevrij gemaakt. De bedoeling was om het wel te doen, maar omdat je naast melk ook slagroom nodig hebt heb ik besloten om het maar niet te doen. Je kan natuurlijk wel sojaroom gebruiken. Ik had dat helaas niet in huis. Gelukkig is het voor mij met een paar kerutabstabletten wel te doen om een keertje lactose te eten. De saus is makkelijk om te maken. Zodra de eidooiermengsel bij de roommelk wordt toegevoegd, mag de saus niet meer koken. De saus smaakt goed en zoet.

voor 375 ml

Ingrediënten:
250 ml melk
60 ml slagroom
3 eieren, gesplitst
125 gram basterdsuiker
2 theelepels maïzena
½ theelepel vanille-essence

Voorbereidingstijd: 6 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: sauspan, schaal

Bereiding:
Doe de melk en de slagroom in een pan en breng dit aan de kook.
Zodra de roommelk begint te koken, neem je de pan van het vuur.
Klop in een schaal de 3 eidooiers, 125 gram basterdsuiker en 2 theelepels maïzena.
Voeg de warme roommelk langzaam en al kloppend toe aan het eimengsel.
Doe het mengsel terug in de pan en laat het al roerend op een laag vuur indikken.
Het mag niet koken.
Neem de pan van het vuur en roer er een halve theelepel vanille-essence door.
Bron: aangepast recept

Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs. Dit recept en kerutabs zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.