Curry van kip en tomaten

Curry van kip en tomaten is een Indiaas recept en het heet Lal Tamatar Murgh. Dit is een makkelijk recept om te maken. Het enige wat je vooraf moet snijden zijn de tomaten, ui en het kipfilet. De hoeveelheid kruiden vallen ook mee. Je gebruikt slecht 2 soorten kruiden en 2 soorten kruidenpasta en als laatste wat zout. Serveer bij dit gerecht gekookte of geroerbakte rijst of noedels en geef er geroerbakte of gekookte groenten bij.
curry van kip en tomaten
voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram tomaten, in blokjes gesneden
1 grote ui, grof gesnipperd
600 gram kipfilet, in stukken gesneden
½ eetlepel gemberpasta (klik)
½ eetlepel knoflookpasta (klik)
½ theelepeltje kurkuma of geelwortel
1 theelepeltje garam masala (klik)
zout naar smaak
olie om in te bakken

Voorbereidingstijd: 15-20 minuten
Bereidingstijd: 20-25 minuten
Verder nog nodig: hapjespan

Bereiding:
Snipper de ui en snijd de tomaten en kipfilet in blokjes en stukjes.
Verhit de olie in de hapjespan en doe de ui hierbij.
Fruit de ui totdat het zacht is geworden.
Meng de gemberpasta en knoflookpasta en voeg dit bij de ui.
Roer alles even goed doorelkaar.
Voeg de kipstukjes toe en roerbak dit net zolang tot de kipstukjes aan alle kanten wit zijn.
Voeg dan de kurkuma en garam masala erbij en roer alles weer goed doorelkaar.
Breng het op smaak met zout (naar smaak).
Roerbak dit ongeveer 1 minuut en voeg dan de tomatenblokjes toe.
Roer alles weer eens goed doorelkaar en wacht tot de curry begint te koken en zet dan het vuur laag.
Leg de deksel op de pan en laat het zo 20-25 minuten zachtjes pruttelen tot de kipstukjes gaar zijn (controleer dat door 1 groot kipstukje door te snijden).
Voeg eventueel iets water toe als de curry te droog wordt.
Serveer de curry met geroerbakte groenten en rijst of noedels.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.