Dit is een curry pasta wat gebruik wordt bij kippen- en kalkoenvlees. Het is een niet al te scherpe curry pasta. Je kan deze curry pasta voor een maand in een goed afsluitbaar potje in de koelkast bewaren.
voor 6 personen
Ingrediënten:
1 kleine ui, gesnipperd
1 stengel citroengras, gewassen, platgeslagen en fijngehakt
3 rode chilipeper, ontzaad en fijngehakt
2½ cm verse gember, geschild en fijngehakt
1 eetlepel vissaus
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel witte peper
1 theelepel paprikapoeder
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Verder nog nodig: keukenmachine of staafmixer, koekenpan
Bereiding:
Snijd of hak de ui, citroengras, chilipepers en gember en doe alles in de keukenmachine.
Voeg de droge kruiden erbij en de vissaus.
Draai nu alles tot een homogene pasta.
Gebruik deze curry pasta bij kip of kalkoenvlees.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl