Let op: dit recept is niet lactosevrij.
Dit recept is ook weer in het kader van ‘ik mis het Chinees/Aziatisch eten’.
Curry met halloumi is een fantasierecept wat ik zelf bedacht heb. Eigenlijk meer doordat ik gewoon wat in de pan gegooid had en heel verrassend lekker smaakte.
Alleen had ik toen geen foto gemaakt, dus moest ik het nog een keertje maken.
Gelukkig had ik wel alle ingrediënten direct opgeschreven toen bleek dat dit recept geschikt was/is voor de site. Het is misschien iets apart, maar erg lekker.
Inmiddels hebben wij het al meerdere keren gegeten.
Dit recept is glutenvrij, notenvrij en geschikt voor vegetariërs. Kan je niet tegen eieren, laat dan het voorstel van een gebakken ei weg. Zonder ei smaakt dit recept ook erg lekker.
Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs of disolact of de lactasecapsules van Kruidvat. Dit recept en kerutabs/disolact/lactasecapsule Kruidvat zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.
voor 4 personen
Ingrediënten:
rijst voor 4 personen
2 uien, grof gesnipperd
6 dikke champignons, gehalveerd en in plakjes gesneden
10 kleine tomaatjes, gehalveerd
150 gram diepvries doperwten
kneep tomatenketchup
½ theelepel kerriepoeder
1 blok halloumi, in reepjes gesneden
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
olie om te bakken
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: ongeveer 12 minuten
Verder nog nodig: wok en kookpan voor de rijst
Bereiding:
Snijd alle groenten.
Kook ondertussen de rijst en laat deze uitlekken.
Roerbak voor 5-6 minuten alle groenten en haloumi-reepjes.
Voeg de gekookte rijst erbij en roerbak dit voor nog eens 6 minuten.
Serveer het direct met wat augurken of een gebakken ei.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl