Curry met erwtjes en champignons

Curry met erwtjes en champignons is een recept uit India en het heet Shabnam Kari.
Het is een heerlijke kruidige recept. Samen met wat rijst en eventueel een salade erbij heb je een gezonde maaltijd op de tafel staan.
Het is een iets bewerkelijk recept, maar het is zeker de moeite waard om dit recept te maken.
Wij hebben heerlijk gegeten.

Dit recept is eivrij, glutenvrij, lactosevrij en is geschikt voor vegetariërs.
Veganisten kunnen dit recept ook eten als ze de yoghurt vervangen door sojayoghurt en de boter door olie.

voor 2-3 personen

Ingrediënten:
rijst voor 2-3 personen
100 gram erwtjes uit de diepvries of vers
1 dikke ui, in dunne ringen gesneden
100 gram kastanjechampignons, in dunne plakjes gesneden
100 gram cashewnoten (hele of gehakte)
1 eetlepel blanke rozijnen
2 eetlepels boter (wajang of MinusL is lactosevrij)
4 eetlepels lactosevrije yoghurt
120 ml water

Kruidenpasta:
¼ theelepel gemalen kruidnagel
½ theelepel geraspte verse gember
2 eetlepels gehakte cashewnoten
2 eetlepels maanzaad
2 kardemompeulen
1 groene chilipeper, fijngehakt
een beetje water
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 20-25 minuten
Bereidingstijd: 8-10 minuten
Verder nog nodig: kookpan voor de rijst, kookpan voor de erwtjes, koffiemolen/blender/staafmixer voor de kruidenpasta, koekenpan

Bereiding:
Kook de erwtjes bijna gaar in een pan met water en kook ondertussen ook de rijst gaar.
Pak een koffiemolen of blender of staafmixer en maal alle ingrediënten die bij de kruidenpasta staan tot een gladde kruidenpasta.
Pak een koekenpan en verhit de boter en fruit de ui zacht tot goudbruin.
Voeg de kruidenpasta en rozijnen bij de ui en schep alles goed door elkaar.
Laat het op een laag vuur zachtjes pruttelen voor 3-4 minuten, roer af en toe.
Voeg na de 3-4 minuten de erwtjes, de kastanjechampignonsplakjes erbij, de lactosevrije yoghurt en het water erbij.
Meng alles goed door elkaar.
Laat het 5 minuten zachtjes stoven.
Serveer dit gerecht met gekookte rijst en strooi als laatste wat gehakte cashewnoten op het gerecht.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Curry met erwtjes en champignons

  1. Ziet er heerlijk uit!
    Is de wajang boter of margarine? Ik moet wel zeggen dat ik boter goed verdraag ondanks lactose-intolerantie.

Laat een antwoord achter aan Renske Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.