Dit is een Thais vegetarisch recept: Curry eieren met rijst en groenten. Wij hebben er doperwten bij gegeten. Het is een heerlijk pittig recept. Het recept is lactosevrij.
voor 4 personen
Ingrediënten:
olie
5 sjalotjes, in dunne plakjes gesneden
1 teentje knoflook, uitgeperst
2 theelepels rode curry pasta
125 ml water
3 kardemompeulen
5 kruidnagels
1 kaneelstokje van 5 cm
175 ml kokosmelk
2 theelepels zout
1 eetlepel suiker
6 hardgekookte eieren, gepeld en doormidden gesneden
2 grote verse rode chilipepers, in ringen gesneden
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: een koekenpan
Bereiding:
Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de sjalotjes en de knoflook voor 2 minuten.
Roer de rode curry pasta erdoor.
Voeg het water en de rest van de ingrediënten erdoor.
Roer alles goed door elkaar en voeg als laatste de kokosmelk toe.
Laat de saus nog iets van 10-12 minuten zachtjes pruttelen op een laag vuurtje.
Kook ondertussen wat rijst.
Serveer dit met gekookte rijst en met wat groenten of een salade.
Bron: aangepast recept
Je gerecht ziet er heerlijk uit, ik ga dit vanavond maken. Was er al een hele tijd naar op zoek.
heel erg bedankt voor het delen van je recept!
een liefhebber van Thais eten