Cupcakes met gezouten karamel en gebroken cashewnoten

Let op: dit recept is niet lactosevrij!

Op 2 september kreeg ik een mailtje van glutenfreewebshop.com (klik). Daarin werd ik uitgenodigd om mee te doen met de bakwedstrijd/bakevenement op 13 september jl.. Om persoonlijke redenen kon ik niet aanwezig zijn. Inmiddels is het eerste bakevenement of bakwedstrijd (klik) achter de rug en het blijkt erg leuk te zijn geweest en er zijn heerlijke taarten/cakes gemaakt. Omdat ik niet aanwezig kon zijn heb ik van GlutenfreeWebshop 3 pakken meel gekregen (waarvoor mijn dank 🙂 ). Van het weekend had ik zin in iets lekkers en dat is dit geworden. Zout en zoet is een lekkere combinatie mits het niet te zout is. Want te veel zout is nooit goed.

De Lisa’s choice cupcakemix is erg makkelijk in gebruik. Je mixt alles even door elkaar en klaar is het. Omdat ik nog bosbessensap over had, had ik dat gebruikt in plaats van water. Daarom zijn de cupcakes van binnen grijzig geworden. Volgens de verpakking moest het 15 minuten in de voorverwarmde oven, maar mijn oven had meer tijd nodig. De cupcakes smaken heerlijk.
voor ongeveer 10-12 stuks

Ingrediënten:
450 gram Lisa’s choice cupcakemix (dit is glutenvrij, maar niet lactosevrij)
130 gram olie (afwegen op de weegschaal)
50 gram water of wat ik gedaan heb: bosbessensap
4 eieren
100 gram gezouten karamel met gebroken cashewnoten (klik)

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20-28 minuten
Verder nog nodig: papieren muffinvormpjes, beslagkom, keukenmachine, satéstokje
Oven voorverwarmen op: 180 graden

Bereiding:
Doe alle ingrediënten (behalve de karamel) in de beslagkom en meng alles goed doorelkaar.
Schep met een juslepel het deeg over in de papieren muffinvormpjes
Doe de brokken gezouten karamel met gebroken cashewnoten (klik) in de keukenmachine en maal alles fijn.
Schep nu met een theelepel wat gemalen gezouten karamel op het deeg.
Zorg dat de gemalen karamel het cupcakeje goed bedekt is (zie foto).
Zet de cakes in een voorverwarmde oven en bak ze in 20-28 minuten gaar.
Controleer met een satéstokje of ze gaar zijn.
Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Bron: recept cupcake staat op de verpakking en de karamel is een eigen recept.

Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs of disolact. Dit recept en kerutabs/disolact zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Cupcakes met gezouten karamel en gebroken cashewnoten

  1. Je link naar de gezouten karamel werkt niet.

    Dus je maakt de karamel niet met een blikje gecondenseerde volle melk met suiker? ( gecondenseerde volle melk is ook de basis voor Dulche de Leche)

    Gezouten karamel staat ook nog op het to do lijstje 🙂

    1. Link naar de gezouten karamel is aangepast.

      Nee, gewoon heel erg simpel: gesmolten suiker met zout en gebroken cashewnoten. Dus zonder melk of boter, kokosboter of wat dan ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.