Creoolse kruidenmix is een licht pittige kruidenmix.
Deze kruidenmix gebruik je om vlees mee te kruiden of te marineren. Dan voeg je er wat olie en eventueel wat glutenvrije sojasaus erbij en dan laat je het vlees minstens een uur trekken.
Vervolgens bak je het vlees bijvoorbeeld op de barbeque of op de grillpan of gewoon in de koekenpan of wok. Samen met een salade heb je dan een heerlijke combinatie om te eten.
Wat ook fijn is, is dat deze kruidenmix geen zout bevat. In bijna alle kruidenmengsels die je in de supermarkt koopt zit vaak zout in en daar ben ik geen fan van. Er zit vaak ook veel te veel zout in. Daarom maak ik mijn eigen kruidenmengsels en voeg ikzelf zout naar smaak toe bij het recept. Dat is veel beter en vooral goed als je van je arts op je zoutgebruik moet letten.
voor ongeveer 43 gram
Ingrediënten:
2 eetlepels uienpoeder
1-2 theelepel(s) knoflookpoeder
2 eetlepels gedroogde oregano
2 eetlepels gedroogde basilicum
1½ eetlepels gedroogde tijm
1 eetlepel zwarte peper
1 eetlepel witte peper
2½ theelepel cayennepeper
3 eetlepels gemalen paprika
2 eetlepels gemalen gerookte paprika
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Verder nog nodig: potje met deksel, schaaltje(s) om te mengen
Bereiding:
Doe alle kruiden in een potje en sluit deze goed af met een deksel en schut de kruiden goed door elkaar.
Plak een etiket op het potje en klaar ben je.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl