En hier is weer een muffin recept, nu met cranberry’s en pecannoten. De cranberry-pecanmuffins smaken heerlijk.
voor 6 grote muffins
Ingrediënten:
220 gram zelfrijzend bakmeel*
2 eetlepels basterdsuiker
1½ theelepel bakpoeder
100 gram gedroogde cranberry’s
100 gram gehakte pecannoten
1 ei, losgeklopt
210 ml kokosmelk
50 gram vloeibare boter
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Verder nog nodig: muffinvormen (silicone of papieren), 2 kommen of schalen
Oven voorverwarmen: 200 graden
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet de bodem van de muffinvormpjes in met boter.
Zeef het meel, suiker en bakpoeder in een kom en meng alles even goed door elkaar.
Voeg de cranberry’s en de gehakte pecannoten erdoor.
Meng in een kleine kom het ei, de kokosmelk en de gesmolten boter.
Giet het bij het meelmengsel.
Roer met een vork tot alles goed vermengd is.
Het beslag moet vrij klonterig zijn.
Schep de vormpjes voor twee derde vol met het beslag en bak de muffins in 25 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven.
Bron: aangepast recept
* het betreft hier glutenvrij meel
Ze zijn echt lekker. Er zit ook maar weinig suiker in en daarom zijn deze muffins zeker niet extreem zoet. 😉
Mmmm, dit klinkt lekker!!
Deze gaat op mijn lijstje van ‘een keer proberen’ (als ik tijd heb…)