Cranberry-pecanmuffins

En hier is weer een muffin recept, nu met cranberry’s en pecannoten. De cranberry-pecanmuffins smaken heerlijk.

voor 6 grote muffins

Ingrediënten:
220 gram zelfrijzend bakmeel*
2 eetlepels basterdsuiker
1½ theelepel bakpoeder
100 gram gedroogde cranberry’s
100 gram gehakte pecannoten
1 ei, losgeklopt
210 ml kokosmelk
50 gram vloeibare boter

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Verder nog nodig: muffinvormen (silicone of papieren), 2 kommen of schalen
Oven voorverwarmen: 200 graden

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet de bodem van de muffinvormpjes in met boter.
Zeef het meel, suiker en bakpoeder in een kom en meng alles even goed door elkaar.
Voeg de cranberry’s en de gehakte pecannoten erdoor.
Meng in een kleine kom het ei, de kokosmelk en de gesmolten boter.
Giet het bij het meelmengsel.
Roer met een vork tot alles goed vermengd is.
Het beslag moet vrij klonterig zijn.
Schep de vormpjes voor twee derde vol met het beslag en bak de muffins in 25 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven.
Bron: aangepast recept

* het betreft hier glutenvrij meel

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Cranberry-pecanmuffins

Laat een antwoord achter aan AtelierBrigitte Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.