Dit is een heerlijk glutenvrij toetje/dessert. Het is makkelijk om te maken en ideaal voor bij de feestdagen, maar ook erg goed als ‘troostvoer’. Behalve perziken kan je dit ook met andere soorten vruchten maken. Het recept is binnen 30 minuten klaar. Laat hem dan nog 10 minuten afkoelen. Serveer het met een bolletje ijs of met wat slagroom.
voor 4-6 personen
Ingrediënten:
150 gram glutenvrije bloem
200 gram suiker
125 gram boter + 5 gram extra om de ovenschaal in te smeren
2 theelepels glutenvrij bakpoeder
snufje zout
150 ml kokosmelk (als je geen lactoseintolerantie hebt, dan gebruik je gewone volle melk)
1 ei, op kamertemperatuur
600-800 gram perziken uit blik en uitgelekt
80-100 gram suiker
1 theelepel kaneelpoeder
½ theelepel nootmuskaatpoeder
Voorbereidingstijd: 10-12 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: ovenschaal, 2 kommen/schalen, pan, zeef
Oven voorverwarmen: 200 graden
Bereiding:
Vet de ovenschaal in met boter en smelt de rest van de boter in een pan.
Giet de gesmolten boter in de ovenschaal en zet de ovenschaal even apart.
Pak een kom en doe daar de bloem, suiker, ei en kokosmelk in en meng alles goed door elkaar.
Laat de perziken uitlekken in een zeef en snijd ze in niet al te dunne plakjes.
Pak de andere kom en doe daar de uitgelekte perzikenplakjes en de suiker, kaneel en nootmuskaatpoeder en meng alles goed door elkaar.
Giet de bloemmengsel in de gesmolten boter en leg op het deeg de plakjes perziken.
Zet de ovenschaal in de oven voor 30 minuten.
Haal de ovenschaal uit de oven en laat het 10 minuten afkoelen.
Verdeel de cobbler over de borden en geeft er een bolletje ijs of een dot slagroom erbij.
De cobbler kan koud en warm gegeten worden.
Variatie recept:
Strooi er wat amandelschaafsels over of maak hem met kersen en andere fruit.
Bron: aangepast recept