Clafoutis met druiven

Ik heb een glutenvrije clafoutis met druiven gemaakt. Het is een heerlijk zoete taart/dessert. Het is een makkelijk recept en zeer snel gemaakt.
Clafoutis is een soort dessert of cake. Het bestaat uit een laag vruchten, meestal kersen of aardbeien die overgoten worden met beslag. Dit wordt gebakken, waarna het fruit aan de bovenkant van de cake zichtbaar is.

voor 1 taart

Ingrediënten:
100 gram bloem*
4 eieren
160 gram suiker
4 dl kokosmelk
boter
500 gram druiven zonder pit
poedersuiker om te bestrooien

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Verder nog nodig: een bakblik, vierkant of rond, bakpapier

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zeef de bloem.
Klop in een kom de eieren en de suiker goed door elkaar en voeg dan de gezeefde bloem er doorheen.
Blijf kloppen en schenk ondertussen de kokosmelk in een dunne straal toe.
Stop met kloppen wanneer je een gladde deeg hebt.
Vet een bakvorm in met boter (geen springvorm omdat anders het deeg er uit loopt).
Neem de druiven van de tros en was ze zorgvuldig schoon.
Droog ze af met een stuk keukenpapier.
Verdeel de druiven gelijkmatig over het beslag en schuif de bakvorm in de oven.
Bak in ongeveer 40 minuten stevig en licht goudkleurig.
Neem de taart uit de oven en laat hem uitdampen.
Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.
Bron: aangepast recept

* het betreft hier glutenvrije bloem

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.