Citroensap

Dit is natuurlijk niet echt een recept, maar Ik had ooit eens bij een supermarkt een fles met citroensap gekocht, maar toen dat op was bedacht ik bij mezelf dat je ook heel goed zelf 1 of 2 citroenen kan uitpersen en in een flesje kan bewaren.

Ik heb toen eerst een klein flesje gekocht en 1 citroen uitgeperst en overgegoten in het flesje. Verser kan je het eigenlijk niet hebben. Verder heb ik ook ontdekt dat je niet te veel citroenen moet uitpersen en kan bewaren, want het gaat op een gegeven moment beschimmelen.

Het gekochte flesje bevat blijkbaar dan ook iets meer ingrediënten, want hoe kan het anders dat de citroensap daar maandenlang bewaard kan worden. In het flesje op de foto zit het sap van 1 citroen.

voor ongeveer 30-40 ml (is afhankelijk hoeveel sap een citroen geeft)

Ingrediënten:
1-2 citroenen

Voorbereidingstijd: 30 seconden
Bereidingstijd: 1-2 minuten
Verder nog nodig: afsluitbaar flesje, citroenpers, trechtertje

Bereiding:
Laat de citroen(en) goed op kamertemperatuur komen, dan krijg je nog meer sap uit de citroen(en).
Pers de citroenen uit en giet de sap over in het flesje.
Bewaar de citroensap in de koelkast voor 1-2 maanden.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Citroensap

  1. Ik vries citroensap in in een ijsblokjesbak. Als ze bevroren zijn doe ik de blokjes los in een plastic diepvriesdoos, zodat je ze per stuk kunt gebruiken. 10 seconden in een schaaltje in de magnetron, en je hebt citroensap.
    Vaak koop je citroenen per drie tegelijk, en dan is het wel handig om zo’n hoeveelheid goed te bewaren.

  2. Dit is ook een idee voor het bewaren van citroen en limoen. Uitpersen en in ijsblokjes zakjes gieten en dan in de vriezer.

    1. Klopt, ik heb ook citroensap en limoensap ingevroren maar soms heb je direct citroensap nodig (als je zelf iets in elkaar flanst) en dan is het handig om zo flesje in de koelkast te hebben. 😉

Comments are closed.