Dit is een simpel recept om te maken. Behalve citroen zit er ook kurkuma, zout en een groene chilipeper in (en nog meer). Wat olie om in te bakken en meer niet en het smaakt heerlijk. Het is eigenlijk een goed recept om bij hete maaltijd te eten, want het zure van de citroen neutraliseert het hete eten zoals sambal of rode chilipepers. Goed recept. Erg lekker.
voor 2 personen
Ingrediënten:
200 gram rijst
8 cashewnoten
¼ theelepel kurkuma
1 groene chilipeper, fijngesneden (zaadjes verwijderen)
¼ theelepel mosterdzaad
6 gedroogde kerrieblaadjes
sap van ½ citroen
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 1 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: kookpan, hapjespan
Bereiding:
Kook de rijst volgens de verpakking.
Giet de rijst af en zet het apart en laat het afkoelen.
Verhit in een hapjespan wat olie en bak de chilipeper 1 minuut en voeg dan het mosterdzaad, de cashewnoten
en de kerrieblaadjes erbij en roerbak dit voor nog eens 30 seconden.
Giet dan het citrussap erbij.
Voeg de afgekoelde gekookte rijst toe en roer dit voorzichtig met een lepel zodat de rijst geen puree wordt.
Serveer dit met groenten en eventueel met een vlees of vegetarisch bijgerecht.
Bron: aangepast recept
Goh bijzonder met citroen.
Lijkt me ook erg lekker!