Heerlijke zoetzure citroenmuffins. Weinig over te vertellen, alleen dat ze heerlijk zijn. Omdat er citroen in de muffin zit, smaakt het zonder glazuur ook erg goed.
voor 12 stuks
Ingrediënten:
200 gram zelfrijzend bakmeel*
200 gram suiker
200 gram boter
1 citroen, schoon geboend en geraspt en uitgeperst
4 eieren
citroenglazuur (klik)
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40-45 minuten
Verder nog nodig: muffinvormpjes, beslagkom, rasp en een citruspers
Oven voorverwarmen: 180 graden
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een beslagkom en meng het goed door elkaar.
Rasp de citroenschil en pers de citroen uit.
Voeg de rasp en de sap van de citroen toe aan het deeg en meng het goed door elkaar.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Zet de muffins voor 40-45 minuten in de oven.
Zodra de muffins klaar zijn, laat je ze afkoelen.
Als ze goed zijn afgekoeld dan kan je de muffins bedekken met de citroenglazuur.
Bron: eigen recept
* het betreft hier glutenvrij meel
Ik hou erg van de combinatie zoet/citroen, dus ik ga dit zeker een keer proberen.
Zien er zeer aantrekkelijk uit.