Citroencake

Ik had nog paar oude citroenen over en we hadden zin in cake. Daarom heb ik maar een citroencake gemaakt. Hij is goed gelukt en ondanks dat er sap van 1 citroen in zat was de smaak van de citroen niet erg sterk aanwezig. Wij vonden hem lekker.

voor 4-6 personen

Ingrediënten:
200 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
200 gram boter
200 gram suiker
4 eieren
1 extra theelepel bakpoeder
1 citroen, uitgeperst
citroenrasp

Voorbereidingstijd: 8 minuten
Bereidingstijd: 60 minuten
Verder nog nodig: cakebakblik, bakpapier, mixer
Oven voorverwarmen op: 180 graden

Bereiding:
Doe alle ingrediënten bij elkaar en mix alles goed door elkaar.
Vet het bakblik in en bedekt het met bakpapier.
Giet het beslag in het bakblik en zet hem in de voorverwarmde oven voor 60 minuten.
Controleer of de cake gaar is.
Is dat niet het geval, zet hem dan wat langer in de oven totdat hij gaar is.
Laat hem afkoelen in de oven.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.