Citroencake met pecannoten en cranberry’s

Dit is een stoomrecept. Ideaal voor als je op de camping zit of geen oven/magnetron hebt. Je hebt een grote pan nodig en een stoominzet of een grote vergiet. Daar zet je een niet al te grote ronde schaal in met het beslag. Je legt er een theedoek overheen en een deksel en dan laat je het voor 15-20 minuten stomen en klaar is de cake. Het recept zelf is makkelijk en snel te maken. Je klopt eerst de eieren met de suiker en dan het meel. Er zit trouwens geen boter in, dus het is ook nog een ‘slanke’ cake. De cake is wel ietsje aan de droge kant. De taart ziet er natuurlijk erg bleek uit, dat komt ook omdat hij niet gebakken is. Voor de smaak maakt dat niets uit, want hij smaakt goed.

voor 1 taart

Ingrediënten:
4 eieren
150 gram suiker
2 theelepels citroenraspsel
1 theelepel citroensap
150 gram bloem
een handje vol gebroken pecannoten
een handje vol cranberry’s
wat gemalen kaneel

Voorbereidingstijd: minuten
Bereidingstijd: 15-20 minuten
Verder nog nodig: schaal, ronde taartvorm van 26 cm, wok of stoompan

Bereiding:
Doe de eieren in een schaal en klop de eieren in circa 2 minuten schuimig.
Voeg de helft van de suiker toe en klop het mengsel in 2 tot 3 minuten licht en schuimig.
Voeg de resterende suiker, de citroensap en het citroenraspsel toe en klop het mengsel nog ongeveer 10 minuten.
Schep dan geleidelijk en rustig de bloem door het eiermengsel.
Vet een ronde taartvorm in en schep hierin de helft van het beslag.
Verdeel hierover de helft van de walnoten en schep er het resterende beslag over.
Bestrooi het met de resterende walnoten en de kaneel.
Dek de vorm losjes af (zodat hij goed kan uitrijzen) met een stuk bakpapier.
Plaats de ovenschaal in een grote stoominzet en leg een theedoek onder het deksel om te voorkomen dat er condensvocht op de cake valt.
Vul een grote wok of pan voor de helft met water (zorg dat de bodem van de stoominzet niet in contact komt met het water) en breng het water aan de kook.
Stoom de cake afgedekt voor ongeveer 15-20 minuten, of tot een ingestoken satéstokje er schoon uitkomt.
Snijd de cake in punten en serveer het met wat poedersuiker.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Citroencake met pecannoten en cranberry’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.