Citroencake met Limoncello

Ik ben dol op citroencake. Dat zie je dan ook, want ik heb meerdere citroencake recepten op mijn site staan.
Dit recept wint het van de andere citroencakes recepten.
De smaak is uitmuntend van smaak en overheerlijk lekker. Je proeft eigenlijk niet eens meer dat dit een glutenvrije cake is.

Ik heb deze cake inmiddels al tig keren gemaakt en elke keer eten wij hem met smaak op, zo lekker is deze cake.

voor 1 cake

Ingrediënten:
250 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel (ik heb het merk Doves Farm gebruikt)
250 gram suiker
250 gram boter (Minusl of Wajang boter/margarine is lactosevrij)
5 eieren
30 ml citroenaroma van dr. Oetker
1 theelepel gedroogde citroenzeste
60 ml Limoncello (citroenlikeur)

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Verder nog nodig: beslagkom, cakebakblik van 30 cm, bakspray van dr.Oetker
Oven voorverwarmen op: 180 graden

Bereiding:
Breek de eieren in een beslagkom en voeg de suiker toe en meng het goed door elkaar.
De eieren en suiker zijn goed door elkaar gemengd als de kleur lichtgeel is geworden.
Voeg nu de citroenzeste, citroenaroma en de limonella toe en meng alles goed door elkaar.
Voeg beetje bij beetje de zelfrijzend bakmeel toe.
Smelt de boter en voeg je de boter langzaam toe terwijl de mixer of keukenmachine staat te draaien.
Spray het bakblik met de bakspray van dr.Oetker (deze is glutenvrij) in.
Stort het deeg in het bakblik en zet hem in de oven voor ongeveer 50 minuten.
Controleer of de cake gaar is met een satéstokje.
Haal hem uit de oven en laat hem even staan voordat je hem uit de vorm haalt.
Laat de cake verder afkoelen op een rooster
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Citroencake met Limoncello

Laat een reactie achter op Judy Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.