Citroen-hazelnootbiscotti

Dit is een variatie op de gewone biscotti. Het is een zoet koekje met heerlijke hazelnoten. Je proeft heel goed de citroen erin. Mocht het deeg heel erg droog zijn en je krijgt er met geen mogelijkheid een deegbal van, voeg dan nog een ei er aan toe. De biscotti zal daardoor wel iets meer rijzen, maar dat maakt niet veel uit. Het smaakt goed. Biscotte is ongeveer een maand houdbaar.

voor ongeveer 20-24 stuks

Ingrediënten:
275 gram glutenvrije bloem
150 gram suiker
2 theelepels bakpoeder
2 grote eieren plus 1 eidooier
1 volle theelepel citroenrasp (van dr.Oetker)
100 gram hele hazelnoten, zonder schil
beetje water

Voorbereidingstijd: 8 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten baktijd en 10 minuten baktijd als plakjes
Verder nog nodig: bakplaat met bakpapier, 2 schalen om te mengen
Oven voorverwarmen: 180 graden

Bereiding:
Meng de bloem, suiker en het bakpoeder in een schaal.
Meng in een ander schaal de eieren en de eidooier en de citroenrasp tot ze goed vermengd zijn.
Doe ze bij de droge ingrediënten en meng alles goed door elkaar.
Voeg de hele hazelnoten toe en kneed alles met de handen door.
Mocht het deeg te kruimelig blijven, voeg er dan een klein beetje water toe en kneed het tot een geheel.
Verdeel het mengsel in vier ballen en vorm van elke bal een lange, enigszins afgeplatte sigaar.
Leg de vormen op een bakplaat met bakpapier en bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven.
Haal ze eruit en laat ze iets van 5 minuten afkoelen.
Snijd ze dan in plakjes en leg deze stukken plat op de bakplaat met bakpapier en bak ze nog eens 10 minuten goudbruin.
Laat ze afkoelen en doe ze in een trommel.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.