Citroen- en sinaasappelsiroop

Citroen- en sinaasappelsiroop is eigenlijk een ‘rest’ recept van de gekonfijte citroen en sinaasappelzestes (klik) en daar bedoel ik mee dat ik het zonde vind om iets weg te gooien. Je kunt van het suikerwater van de citroen- en sinaasappelzestes heel erg makkelijk siroop maken. Het enige wat je moet doen is dat je er wat meer suiker in doet om er siroop van te maken. Dat is alles.
Links op de foto zie je de citroensiroop en rechts op de foto zie je de sinaasappelsiroop.
Ze smaken beiden lekker.

voor ongeveer 250 ml

Ingrediënten:
3 citroenen of 3 sinaasappelen
citroenen: 290 gram suiker + 4 eetlepels water
sinaasappelen: 400 gram suiker + 4 eetlepels water

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 tot 10 minuten
Verder nog nodig: kookpan, zeef, fles, kleine trechter

Bereiding:
Voeg bij het overgebleven suikerwater van de citroen- en/of sinaasappelzestes extra suiker.
Omdat de hoeveelheid sap van de citroenen minder is dan bij de sinaasappelen heb ik hier slechts 110 gram extra suiker toegevoegd.
En omdat de hoeveelheid sap van de sinaasappelen meer is, is hier ook 220 gram suiker bijgevoegd.
Je brengt het aan de kook, de suiker moet opgelost zijn en dan laat je het iets inkoken zodat het een iets dikkere mengsel wordt.
Als je er met een lepel in roert en je trekt een streep op de achterkant van de lepel en deze streep blijft schoon en strak, dan is de siroop klaar.
Laat het 10 minuten afkoelen en giet het dan met behulp van een trechter in een afsluitbare fles.
Door de hoeveelheid suiker blijft het een lange tijd goed, maar je kunt dit ook in de koelkast bewaren.
Om limonade te maken giet wat siroop in een glas en vul dit aan met water.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.