Chop soy met garnalen

Chop soy met garnalen is echt een overheerlijk recept. Dit recept doet me denken aan een Chinees restaurant in mijn woonplaats waar je echt Chinees (Kantoneese keuken) eten kon kopen (dat was nog in mijn glutentijd). Je moet wel rekening houden met 1 uur marineren. In het uur dat de garnalen gemarineerd worden, kan je de groenten schoonmaken en snijden. Het bereiden van dit recept is binnen 7 minuten klaar. Mits je de rijst of rijstnoedels ook al klaar heb staan.
De oestersaus die ik gebruik heb, is van het merk Blue Elephant royal Thai Cuisine Oyster Sauce. Deze is te koop bij AH.

voor 4 personen

Ingrediënten:
400 gram rauwe grote, gepeld
2 teentjes knoflook, geperst
2 cm gemberwortel, geraspt
1 theelepel suiker
4 eetlepels oestersaus
1 borrelglaasje rum
3 eetlepels olie
1 eetlepel sesamolie
2 uien, fijngesneden
1 paprika, zaadlijsten verwijderd, in dunne reepjes gesneden
200 gram peultjes
1 paksoi, in reepjes gesneden
1 eetlepel maïzena of aardappelzetmeel
3 eetlepel droge sherry
1 theelepels vetsin (alleen als je er tegen kan)
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 10 minuten en 1 uur rusttijd voor de marinade
Bereidingstijd: 7 minuten
Verder nog nodig: wok

Bereiding:
Meng de garnalen met de knoflook, gember, suiker, oestersaus en rum en laat dit 1 uur marineren.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak hierin de garnalen met de marinade circa 3 minuten tot de garnalen bijna gaar zijn.
Doe de garnalen op een schaal.
Verhit de overgebleven olie en de sesamolie in de wok.
Bak hierin de uien en voeg na circa 1 minuut de paprika en peulen toe.
Roerbak de groenten een paar minuten en voeg dan de garnalen en paksoi toe.
Schep het gerecht nog circa 2 minuten goed om totdat alles heet is.
Los de maïzena op in de sherry en roer het samen met de vetsin door het gerecht tot het kookvocht bindt (eventueel zonder de vetsin).
Breng op smaak met wat zout en serveer direct met gekookte rijstnoedels of rijst.
Bron: Proef de Winter

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.