Chocoladetaartje met honingnotenkruimels

Chocoladetaartje met honingnotenkruimels is een overheerlijke taartje. Door de honingnotenkruimels en de chocoladepoeder is dit ook niet een extreem zoet taartje geworden.

Eigenlijk is dit een simpel taartje geworden waarbij ik de noten, die al een tijdje in de kast staan op wilde maken of eigenlijk op moet maken. Anders zijn ze te oud geworden en zijn ze rijp voor de prullenbak. Dat is zonde, want noten zijn aardig aan de prijs.
Om er dan ook nog iets lekkers van te maken heb ik deze taart bedacht.

Een tip: als je niet zo van hazelnoten of cashewnoten houdt, neem dan de noten die jij lekker vindt.

Dit recept is glutenvrij, lactosevrij en is geschikt voor vegetariërs.

voor 1 klein taartje

Ingrediënten:
100 gram glutenvrije zelfrijzend bakmeel
100 gram boter, gesmolten
100 gram suiker
2 eieren
10 gram chocoladepoeder
100 gram cashewnoten, klein gemaakt
75 gram hazelnoten, klein gemaakt
50 gram witte basterdsuiker
honing
klein beetje zoutvlokken

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 37 minuten
Verder nog nodig: rechthoekige bakvorm van 15 cm, deegroller + plasticzaak of keukenmachine, beslagkom, steelpan
Oven voorverwarmen op: 160 graden (heteluchtoven)

Bereiding:
Smelt de boter in de steelpan en zet het even apart.
Doe het meel, suiker en de chocoladepoeder in de beslagkom en meng alles even.
Voeg het ei erbij en roer alles door elkaar.
Voeg de gesmolten boter erbij en meng alles goed doorelkaar.
Pak een plasticzak en doe hier de noten in en sla de noten klein of doe de noten in de keukenmachine en maal alles grof fijn.
Doe de noten in een schaal en meng het met de basterdsuiker en de honing.
Voeg er nog een klein beetje zoutvlokken toe en meng dat door de honingnotenkruimels.
Schep het deeg in de ingevette bakvorm.
Schep de notencrumble verdeelt over het deeg.
Druk het ietsje aan.
Zet de de bakvorm in de voorverwarmde oven voor 37 minuten.
Haal na de 37 minuten de bakvorm uit de oven en laat het afkoelen.
Snijd het in stukken en serveer het eventueel met wat poedersuiker of een dot slagroom.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.