Chocolademuffins

Overheerlijke chocolademuffins. Te lekker eigenlijk. Daarom maak ik ze niet te vaak en als ik ze maak, maak ik er maar 6 van want anders blijf je er van eten. Ik heb behalve cacaopoeder ook 1 blokje van een pure chocoladereep op het deeg van een muffin gelegd. Dat verdwijnt zo half of helemaal in de muffins en het blijft ook nog voor een gedeelte vloeibaar. Ze zijn erg lekker.

voor 6 grote muffins of 12 kleintjes

Ingrediënten:
175 gram zelfrijzend glutenvrij bakmeel
175 gram suiker
175 gram boter
3 eieren
30 gram cacaopoeder
1 klein blokje pure chocolade van 6-7 gram

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40-45 minuten
Verder nog nodig: muffinvormpjes, mixer of keukenmachine, beslagkom
Oven voorverwarmen op: 180 graden

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe alle ingrediënten in een beslagkom en meng het goed door elkaar.
Zeef de cacaopoeder en voeg dit toe aan het deeg en meng het goed door elkaar.
Het deeg wordt nu donkerbruin.
Schep en verdeel het deeg over de muffinvorm.
Leg op elke muffin een blokje pure chocolade.
Zet de muffins voor 40-45 minuten in de oven.
Controleer bij 1 muffin of hij gaar is met een satéstokje.
Haal ze uit de oven en laat de muffins afkoelen.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Chocolademuffins

  1. Ik ben zo ontzettend blij met jouw site!
    Mijn zoontje moet sinds 3 weken glutenvrij eten en binnenkort trakteert hij op school omdat hij 10 wordt en ik wil perse glutenvrij trakteren. Dat worden deze muffins!!!
    En dank je wel voor al je andere lekkere recepten en tips.

  2. wat super leuk dit! ik heb sinds kort een vriend die glutenvrij eet en wil toch graag lekker voor hem koken!
    ik ga vandaag pizza en deze heerlijke muffins maken, dankjewel en ga zo door!

  3. Sinds kort moet ik gluten en lactosevrij eten. Ik dacht dat het een ramp ging worden aangezien ik enorm veel plezier heb aan koken en bakken… Tot ik deze site ontdekte! 😀
    Vanavond met dit recept 12 kleine chocolade muffins gemaakt met lactosevrije cacao poeder, en ik kan ze iedereen aanraden! In plaats van een stukje chocolade erop heb ik ze gevuld met een geprakte banaan.
    Ze zijn heerlijk!! 😛

Laat een reactie achter op Gina Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.