Dit had ik nodig bij de chocoladetaart met kersen. Het leek me handig om dit recept ook apart vermeld te hebben op mijn site. Erg makkelijk om te maken. De chocolademousse smaakt erg lekker.
voor 4 personen
Ingrediënten:
100 gram chocolade, in stukjes gebroken
1 eetlepel water
50 gram boter, in blokjes en op kamertemperatuur brengen
1 eetlepel rum
3 eieren
100 gram suiker
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: pan met heet water en een schaal, schaaltjes voor de mousse, mixer
Bereiding:
Scheid de eidooiers van het eiwit.
Klop de eiwitten stijf en zet dit even apart.
Klop de eidooiers flink met de suiker en voeg de resterende ingrediënten er doorheen en meng alles door elkaar.
Smelt ondertussen de chocolade in een glazen schaal op een pan kokend water en zodra de chocolade gesmolten is voeg je de boter erbij.
Laat de boter al roerend smelten totdat het een glad mengsel is geworden.
Zodra alles goed vermengd is met de chocolade, haal je de schaal van de pan water.
Laat het voor paar minuten afkoelen.
Voeg het eidooiermengsel toe bij het chocolademengsel en meng alles goed door elkaar.
Schep dan rustig de stijfgeklopte eiwitten bij het chocolademengsel totdat alles goed vermengd is.
Schep een theelepeltje mousse op een schoteltje of schaaltje en controleer of de mousse niet uitloopt.
De mousse is gelukt als je het schaaltje iets schuin houdt en de mousse niet vloeibaar is
Schenk de mousse over in de taartbodem en laat deze voor minstens 2 uur in de koelkast afkoelen.
De mousse is gelukt als je het schaaltje iets schuin houdt en de mousse niet vloeibaar is.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl