Chocolade tijgernootkoekjes

Ik had een keertje tijgernootmeel gekocht. Ik zag dat staan en ondanks dat het behoorlijk aan de prijs (€ 7,95) is, had ik het toch gekocht. Dit meel is glutenvrij en graanvrij. Het is namelijk meel gemaakt van een tijgernoot of chufa (zo wordt het in de Spaanse landen genoemd) of aardamandel of een knolcyperus (klik).
Ik was nieuwsgierig hoe het smaakte. Ik had er eerst wafels van gebakken, maar dat was geen succes. De wafels waren wel gelukt, maar ik vond het nergens naar smaken.
Toen had ik besloten om er koekjes van te maken.
Ik had online een buisje chocoladechips van Doves gekocht en gewoon maar wat ingrediënten toegevoegd. Dat is dit recept geworden. De koeken zijn goed gelukt. Ze smaken goed, iets aan de zoete kant maar met een kop thee of koffie een heerlijke combinatie.
Op de foto links zie je de koeken en de foto rechts zie je de chocoladechips en de tijgernootmeel.
chocolade-tijgernootkoekjesvoor ongeveer 11 a 12 grote koeken

Ingrediënten:
300 gram tijgernootmeel of chufameel (te koop bij reformzaken)
100 gram suiker
250 gram (room)boter
2 eieren
140 gram chocoladechips van Doves (te koop bij reformzaken)

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 1 uur
Bereidingstijd: 35 minuten
Verder nog nodig: bakplaat met bakpapier, schaal
Oven voorverwarmen: 170-175 graden

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een schaal en kneed het totdat het een bal vormt.
Zet de schaal nu voor een uur in de koelkast, zodat het deeg hard kan worden.
Maak van het deeg een koek van ongeveer 6 cm diameter.
Leg de koeken op de bakplaat en bak ze af in de voorverwarmde oven in 35 minuten.
Laat de koeken afkoelen.
Als de koeken zijn afgekoeld kun je ze bewaren in een koektrommel.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.