Chocolade notenkoekjes met koekkruiden

Ik heb al meer dan een half jaar een pot met amandelmeel in de kast staan en dit moest nu opgemaakt worden. Anders kan je het weggooien en dat is zonde.

Dit recept heb ik inmiddels voor de tweede keer gemaakt. De chocolade notenkoekjes met koekkruiden zijn goed gelukt. Ze smaken heerlijk. Ze smaken trouwens ook niet te zoet.

Bij dit recept heb ik bewust kokosbloemsuiker gebruikt omdat het een specifieke melasse-achtige smaak heeft en dat past precies goed bij deze koekjes. Uiteraard kan je ook gewone rietsuiker of kristalsuiker gebruiken. Net wat je in huis hebt.

De koekjes zijn glutenvrij, lactosevrij als je wajang magarine gebruikt en zijn geschikt voor vegetariërs.

voor ongeveer 32 koekjes

Ingrediënten:
180 gram amandelmeel
100 gram glutenvrije broodmix (Ik heb schar mix b gebruikt)
100 gram kokosbloemsuiker
150 gram (room)boter of Wajang (deze magarine is lactosevrij)
2 volle theelepels cacaopoeder
60 gram cashewnoten, grof gehakt
60 gram pecannoten, grof gehakt
60 gram chocoladedruppels
2 volle eetlepels koekkruiden
1 ei
een mespuntje zout

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 13 minuten
Verder nog nodig: macaronbakplaat (klik voor de foto), beslagkom, plasticfolie
Oven voorverwarmen op: 190 graden (boven en onderwarmte)

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een beslagkom en meng alles goed door elkaar.
Als het deeg goed gemengd is, dan pak je paar lange velle plasticfolie en dan schep je het deeg op de plasticfolie.
Dek het deeg af met deplasticfolie en maak een rol van het deeg.
Leg deze voor minsten een uur in de koelkast.
Na het uur (of langer) snijd je het deeg in dikke plakken.
Smeer de bakplaat in met boter of olie en leg de plakken op het bakplaat.
Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de koekjes af in 13 minuten.
Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Zolang de koekjes warm zijn kan je ze nog niet verplaatsen, ze vallen dan uit elkaar.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.