Choco-tapiocapudding

Tapiocaparels worden vaak voor toetjes/dessert gebruikt. Ik had nog nooit eerder tapiocaparels gegeten, daarom had ik ze ook gekocht want ik wilde dit wel eens uitproberen.
Tijden het zoeken naar een kerstdessert kwam ik dit recept tegen. Omdat mijn zus geen chocolade eet, ga ik dit recept niet voor kerst maken maar omdat ik het idee had dat dit wel eens een heerlijk dessert zou kunnen zijn, heb ik het wel voor onszelf gemaakt. Geloof me, het is de moeite waard om dit recept te maken. Het is wel een recept waar je zeker ruim de tijd voor moet nemen. Hij wordt namelijk in een slowcooker (klik) gemaakt.
Je maakt dit recept in 3 stappen, namelijk een kooktijd van 3 uur. Dan een kooktijd van 1 uur en vervolgens 1 uur rusttijd. Met recht een slowcooking recept, maar je krijgt er een heerlijk dessert voor terug. Ik heb dit in glazen geserveerd. Halverwege het glas heb ik wat pure chocoladerasp op de pudding gestrooid en toen weer 3 scheppen tapiocapudding. Ik heb het afgemaakt met wat slagroom en geraspte pure chocolade. De tapiocapudding smaakt zoet, maar niet overdreven zoet. Het is een heerlijk toetje/dessert.

voor 4-6 personen

Ingrediënten:
150 gram tapiocaparels (te koop bij Chinese toko’s)
2½ liter sojamelk (als je geen lactoseintolerantie hebt, gebruik dan gewone melk)
250 gram suiker
3 eieren
1 theelepel amandelextract
1 eetlepel cacaopoeder

Voorbereidingstijd: 3-5 minuten
Bereidingstijd: totaal 4 uur kooktijd + 1 uur rusttijd
Verder nog nodig: slowcooker, grote kom, maatbekertje van ongeveer 200 ml

Bereiding:
Meng in de slowcooker de sojamelk, suiker en de tapioca en leg het deksel op de slowcooker.
Zet de cooker op stand hoog (bij mij is dat stand II) en stel de timer in op 3 uur.
Klop in een grote kom de eieren, het amandelextract en de cacao door elkaar.
Meet 120 ml van de tapiocamelk af en roer die hoeveelheid door de eieren (dit om te voorkomen dat de eieren gaan stollen).
Doe dit nog 2 keer en schenk het chocomengsel in de slowcooker en roer alles nog eens goed door elkaar.
Zet de cooker op stand hoog voor nog eens 1 uur.
Schakel na het uur de slowcooker uit en verwijderd het deksel.
Laat de pudding nog 1 uur indikken en roer nog een keer en laat de pudding goed afkoelen.
Bewaar de pudding in de koelkast.
De pudding is warm en koud goed te eten.
Serveer de pudding met wat geraspte chocolade en een dot slagroom
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Choco-tapiocapudding

  1. Kan je het ook maken als je geen slow cooker hebt?

    bij het lezen van uw recepten is er een wereld voor me geopend.
    Toch kan ik vele recepten niet gebruiken daar ik ook diabetes heb.
    dank u wel voor het delen van de recepten.
    Hier zijn we met meerdere personen die geen gluten en lactose mogen.

    1. Ja, dit recept kan je ook in een braadpan maken. Ik zou dan wel een sudderplaatje gebruiken.
      Dat is vervelend dat je ook nog met diabetes rekening moet houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.