Chinese vijfkruidenmix is een kruidenmix die heel vaak in de Chinese of Aziatische keuken wordt gebruikt. Deze kan je gewoon in de winkel kopen, want dit is glutenvrij.
Maar je kunt het ook zelf maken en dat is wat ik gedaan heb.
Dit recept is glutenvrij, graanvrij, eivrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten
voor 22 gram
Ingrediënten:
2 theelepels gemalen kaneel
1 theelepels gemalen kruidnagel
2 theelepels gemalen steranijs (of 2 steranijs)
2 theelepels gemalen venkelzaad (of 2 theelepels venkelzaad)
1 theelepels gemalen zwarte peper
1 theelepels gemalen Szechuanpeper (als je dit niet in huis hebt, neem dan 2 theelepels gemalen zwarte peper)
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: koffiemolen, kruidenpotje met deksel
Bereiding:
Maal eventueel de Szechuanpeper (en evtueel de venkelzaad en steranijs) in een koffiemolen.
Doe alle ingrediënten in een kruidenpotje en draai deze dicht en schud alles goed door elkaar.
Plak er een etiket op en klaar ben je.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl