Chinese runderreepjes met rode paprika

Dit is een recept waar je ruim de tijd voor moet nemen. Je begint al een dag van te voren, want het vlees moet voor 30 uur of 1 nacht in de koelkast staan marineren (maar het liefst 30 uur). Het roerbakken van dit gerecht is in 5 minuten gedaan. Het is een overheerlijk recept. Serveer dit gerecht met gekookte rijst of mie en met wat geroerbakte groente.

voor 4-6 personen

Ingrediënten:
250 gram biefstuk, in dunne reepjes gesneden
1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
2 knoflookteentjes, uitgeperst
3 eetlepels oestersaus
2 theelepels suiker
1 eetlepel sojasaus
3 theelepels maïzena
¼ theelepel sesamolie
3 eetlepels olie

Voorbereidingstijd: 15-20 minuten
Marineren: 30 uur of 1 nacht afgedekt in de koelkast
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: wok of koekenpan, schaaltje met deksel

Bereiding:
Snijd het vlees dwars op de naad in dunne reepjes.
Meng in een schaaltje (met deksel) de knoflook, 1 eetlepel oestersaus, 1 theelepel suiker, 2 theelepels sojasaus, 3 theelepels maïzena en ¼ theelepel sesamolie en roer alles goed door elkaar.
Voeg de reepjes toe aan het kruidenmengsel, dek het af en laat het 30 uur marineren of zet het afgedekt een nacht in de koelkast.
Verhit in een wok op hoog vuur de olie en laat deze goed heet worden.
Roerbak de paprika 2 minuten of tot hij zacht begint te worden.
Voeg de runderreepjes en roerbak het voor 2 minuten.
Voeg de rest van de oestersaus, de suiker en de sojasaus toe en roerbak alles voor nog eens 1 minuut.
Serveer dit gerecht met wat groenten, rijst of mie en chilisaus.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.