Chinees gesmoord rundvlees

Een simpel recept dit keer wel met wat snijwerk, maar je krijg er een heerlijk recept voor terug. Ik heb bij dit recept sojanoedels (klik) gegeten. Is weer eens wat anders dan rijstnoedels. Deze noedels kun je bij reformzaken kopen. Ik heb ze nog niet bij een of ander supermarkt gezien. De gesmoorde rundvlees in Chinese stijl smaakt trouwens goed.
voor 4 personen

Ingrediënten:
350 gram rundvlees, in reepjes gesneden
175 gram wortels, in reepjes gesneden
2 tomaten, in dunne partjes gesneden
2 kleine rode uien of 1 grote, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
2½ cm verse gemberwortel, fijngesneden
2 theelepels suiker
½ theelepel vijfkruidenpoeder
2 eetlepels glutenvrije sojasaus
1 eetlepel sherry
2 eetlepels water
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 16 minuten
Verder nog nodig: wok

Bereiding:
Snijd de gemberwortel, wortels en het rundvlees in reepjes.
Snijd de tomaten in dunne partjes.
Snijd de ui in dunne gehalveerde ringen.
Verhit wat olie in de wok en roerbak het rundvlees 3 minuten of totdat de buitenkant bruin is.
Voeg de ui, gember, tomaten en de wortels bij het vlees en roerbak alles 3 minuten.
Voeg dan de suiker, vijfkruidenpoeder, sojasaus, sherry, water en zout naar smaak toe.
Laat het geheel voor nog eens 10 minuten zachtjes smoren op een laag vuur.
Kook ondertussen wat rijst of rijstnoedels.
Serveer het vlees met wat rijst of rijst- of soja- of zwarte bonennoedels en eventueel met wat extra salade.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.