Chilidipsaus

Dit is een Vietnamees recept. Ik had deze saus nodig voor een recept die ik van de week ga maken. Deze saus is makkelijk te maken en het is een heerlijke en pittige dipsaus voor bij diverse Vietnamese recepten of andere Aziatische recepten. Deze saus is binnen een kwartier gemaakt en je kan hem in een goed afsluitbaar potje voor paar weken in de koelkast bewaren.

Tip: als je een vegetariër of veganist bent, dan kan je de vissaus vervangen door ketjap Asin en wat water.

voor ongeveer 200 ml

Ingrediënten:
1-2 teentjes knoflook, grof gehakt
2 rode chilipepers, ontzaad en grof gehakt
1 limoen, uitgeperst
3-4- theelepels suiker
4 eetlepels vissaus (zie ook boven bij de tip)
4-5 eetlepels water

Voorbereidingstijd: 5-8 minuten
Bereidingstijd: 3-5 minuten
Verder nog nodig: potje om te bewaren, vijzel of keukenmachine, citruspers

Bereiding:
Hak de knoflook en de chilipepers grof en doe dat in een vijzel of een keukenmachine.
Voeg de suiker erbij en maal het tot een pasta.
Pers de limoen uit en voeg deze toe aan de pasta.
Voeg dan de vissaus toe en het water, meng alles goed door elkaar.
Schep of giet alles over in een klein goed afsluitbaar potje.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.