Cherrytomatenpizza

Cherrytomatenpizza is weer eens wat anders dan de traditionele pizza. Deze pizza wordt namelijk op zijn kop gebakken. Je doet eerst de vulling in het bakblik en dan leg je het pizzadeeg er op. Het uitrollen van het pizzadeeg ging overigens erg makkelijk. Ik kon hem met gemak op de cherrytomaten leggen. Wel heb ik uit voorzorg het pizzadeeg in twee delen op de cherrytomaten gelegd. Tenslotte moet je het voor jezelf ook makkelijk maken, aangezien het hier om glutenvrij deeg gaat. Dat gaat toch altijd sneller stuk in vergelijking met pizzadeeg met gluten. Vervolgens gaat de pizza voor 25 minuten in de oven. Als hij klaar is, dan draai je hem om. Ik moet er wel bij zeggen, dat het enigszins een kliederboel wordt als je de pizza omdraait. Dat komt omdat de tomaten stuk zijn gegaan vanwege de hitte van de oven. De pizzabodem is knapperig geworden. Verder is het deeg stevig, maar ligt niet zwaar op je maag. De smaak van deze pizza is goed.

voor 1 pizza

Ingrediënten:
1,25 kg cherry tomaten of sweet pearle tomaten
2-3- eetlepels olijfolie
1 rode grote ui, in kleine blokjes gesneden
het sap van ½ citroen
2 theelepels fijngehakte munt
pizzadeeg
zout naar smaak
versgemalen peper

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: circa 20-30 minuten
Verder nog nodig: een bakblik van circa 35 bij 25 cm met een opstaande rand.

Bereiding:
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de blokjes rode ui in 2-3- minuten goudbruin.
Doe de rode uiblokjes inclusief de olie uit de koekenpan in het bakblik.
Verdeel de tomaten in 1 laag over het bakblik.
Bestrooi met zout en peper.
Leg het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en rol het uit tot hetzelfde formaat als het bakblik.
Leg het deeg op de tomaten, zorg dat er geen deeg over de rand blijft hangen.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pizza in 20-25 minuten goudbruin en knapperig.
Doe het limoensap, de munt en de rest van de olijfolie in een kom en meng goed met een lepel.
Keer de pizza voorzichtig om boven een snijplank.
Besprenkel met het citroen-muntmengsel en snijd de pizza in punten en dien het warm op.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.