Dit is een heerlijke kruidenmix die ik gebruik heb bij de tonijnstokjes. Het is licht pittig van smaak. De citroen geeft het weer iets fris aan. Aparte smaak, maar wel lekker apart.
voor 300 ml
Ingrediënten:
½ theelepel korianderpoeder
3 theelepels komijn
2 theelepels zoete paprikapoeder
1 snufje cayennepeper
4 tenen knoflook, fijngehakt
2 volle handen platte peterselie, fijngehakt
2 volle handen verse koriander, fijngehakt
1 grote uitgeperste citroen
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
125 ml olijfolie
Voorbereidingstijd: 8 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: potje met deksel om het te bewaren, een blender en eventueel een vijzel.
Bereiding:
Rooster de korianderpoeder, komijn, paprikapoeder en cayennepeper 30 seconden in een droog koekenpannetje op halfhoog vuur, tot de geur loskomt.
Maal de specerijen en alle andere ingrediënten, behalve de olie, fijn in een blender.
Breng op smaak met zout en peper.
Druppel er, met draaiende motor, de olie bij en draai tot pasta.
U kunt hier ook een vijzel voor gebruiken.
Bewaar chermoula in een luchtdichte potje voor maximaal 2 dagen in de koelkast.
Bron: Specerijen