Champignonstroganoff met pasta is een overheerlijk recept.
Het is geen moeilijk recept om te maken, eigenlijk zou je dit als een ‘snelle’ recept kunnen beschouwen. De saus is binnen 15 minuten klaar.
In die tijd heb je ook de pasta gekookt.
Dit recept is glutenvrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten als zij de boter vervangen door olie.
voor 4 personen
Ingrediënten:
650 gram kastanjechampignons, in grote stukken gesneden (of een mengsel van verschillende paddenstoelen)
50 gram boter (Wajang en MinusL is lactosevrij)
1 ui, in dunne ringen gesneden
1-2 knoflookteentjes, geperst
15 gram glutenvrije bloem
150 ml groentebouillon (150 ml water koken en ¼ blokje bouillon oplossen)
2 eetlepels droge witte wijn
100 ml lactosevrije dikke slagroom
2 eetlepels paprikapoeder
1 eetlepel gedroogde tijm
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
glutenvrije tagliatelle, gekookt en omgeschud met boter
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: kookpan voor de pasta, hapjespan of braadpan
Bereiding:
Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
Als de tagliatelle is uitgelekt voeg je een eetlepel lactosevrije boter toe.
Schud deze door de pasta heen.
Pak de hapjespan of braadpan en smelt de boter.
Fruit de ui en knoflook in 7 minuten of totdat de ui goudbruin wordt.
Voeg de paddensteoelen toe en bak ze 3 minuten.
Roer het glutenvrije bloem erdoor.
Verhit dit kort en voeg dan langzaam, al roerend, de bouillon en daarna de wijn toe.
Breng de saus aan de kook en breng hem op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Roer de slagroom, de tijm en het paprikapoeder erdoor.
Kook nog 2 minuten en serveer de saus met de tagliatelli.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl