Champignonsragout

Dit recept is zoals ik champignonsragout maak. Met heel veel champignons er in. Het is simpel om zelf champignonsragout te maken, binnen een half uur is het klaar. Als je er pasteibakjes bij neemt, is dat precies de kooktijd van de ragout. Het is vers en veel lekkerder als uit blik. Dit smaakt dan ook echt goed.

voor 4-6 personen

Ingrediënten:
500 gram champignons, in vieren gesneden
1 ui, fijngesnipperd
400 ml kokosmelk
200 heet water
60 gram boter
60 gram glutenvrije bloem
½ bouillontabletje
scheutje witte wijn
snufje nootmuskaat
snufje foelie
paar druppels citroensap
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
olie om in te bakken

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: hapjespan, sauspan of kookpan

Bereiding:
Doe wat olie in de hapjespan en bak hierin de champignons en de ui.
Zodra de champignons bruin beginnen te worden en de ui goudgeel wordt, zet je het vuur laag.
Doe de boter in de sauspan en zodra de boter begint te borrelen en heet is, voeg je de bloem erbij.
Bij roeren totdat de bloem goed is opgenomen door de boter en alle klonten zijn opgelost.
Voeg dan beetje bij beetje de kokosmelk toe, totdat de kokosmelk goed opgenomen is door de boter/bloemmengsel.
Voeg dan de champignons en de ui toe en roer alles goed door elkaar.
Als het mengsel te dik wordt, voeg je er langzaam het hete water toe.
Roer dat goed door de ragout door.
Doe dan de kruiden door de ragout, proef even en maak het af met wat zout en peper.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Champignonsragout

  1. Deze champignonsragout wil ik graag voor mijn glutenvrije bezoekers maken maar is dit recept wel echt glutenvrij? Bij de ingrediënten staat dat er 60gr bloem in moet. Of snap ik het nou niet helemaal.

    1. De bloem die ik gebruik is glutenvrije bloem. Alle ingrediënten die ik gebruik is glutenvrij. Ik heb namelijk zelf coeliakie, dus ik kijk wel uit om gluten te gebruiken. 😉 Op mijn homepage van http://www.glutenvrijkookhoekje.nl/ staat dan ook duidelijk vermeld, dat (ik citeer maar even) ‘In de recepten staat niet specifiek vermeld dat er glutenvrij meel wordt gebruikt, omdat alle recepten op deze site glutenvrij zijn. Staat er bloem of broodmeel in het recept, dan wordt er glutenvrij meel mee bedoeld.’

Laat een antwoord achter aan Renske Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.