Champignons met noten uit de oven is een vegetarisch recept. Het smaakt verrukkelijk en is goed vooraf te maken, vooral je eens een dagje weg gaat en snel wil eten.
voor 4 personen
Ingrediënten:
200 gram penne (Schar pasta penne)
scheutje olie, plus 2 eetlepels extra
paar druppels boter
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 theelepeltjes oregano
300 gram champignons, in plakjes gesneden
400 gram gehakte tomaten uit blik
25 gram tomatenpuree
50 gram zwarte olijven, door de helft gesneden
75 gram ongezouten cashewnoten
zout (naar smaak)
versgemalen peper
100 gram geraspte belegen kaas
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: een ondiepe ovenschaal en een braadpan/hapjespan
Oven voorverwarmen op: 200 graden
Bereiding:
Breng een grote pan water aan de kook en voeg de penne toe en kook het volgens de verpakking.
Giet de penne af en doe het terug in de pan en voeg paar druppels boter toe en dekt het af.
Pak een braadpan en verhit daar de resterende olie in.
Fruit de ui, knoflook en oregano 3 minuten of tot de ui glazig is.
Voeg wat peper en eventueel wat zout toe.
Voeg dan de plakjes champignons toe en bak nog 5 minuten, af en toe roeren.
Voeg dan de gehakte tomatenstukje uit blik toe en de 25 gram tomatenpuree.
Roer alles goed door en leg het deksel op de pan en verhit circa 10 minuten, af en toe roeren.
Voeg als laatste de gehalveerde olijven en de cashewnoten toe en laat dit nog even 3 minuten pruttelen.
Pak de ovenschaal en doe het groentemengsel in de schaal.
Schep dan de penne er op en als laatste doe je de geraspte kaas er op.
Als laatste doe je er nog wat versgemalen peper over.
Doe de ovenschaal voor 20 minuten in de oven.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl