Champignoncrèmesoep

Een heerlijke champignoncrèmesoep. De soep is 100% lactosevrij en hij smaakt verrukkelijk! Het recept is makkelijk te maken.

voor 4 personen

Ingrediënten:
25 gram boter
1 ui, fijngehakt
300 gram champignons, in kleine stukje snijden
1 eetlepel bloem
6 dl groentebouillon
3 dl kokosmelk
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
100 gram gekookte kleine pastavormpjes
snufje nootmuskaat

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten

Bereiding:
Doe de boter
in een braadpan en fruit de uien in circa 5 minuten.
Voeg de klein gesneden champignons toe en leg het deksel op de pan en laat 5 minuten koken op een zacht vuurtje
Roer de bloem er door heen en voeg dan langzaam de bouillon en de kokosmelk toe: goed door elkaar roeren.
Leg de deksel op de pan en laat dit 20 minuten zacht koken onder af en toe roeren.
Breng op smaak met zout en peper.
Roer de pasta en de nootmuskaat er door en laat de soep nog iets van 3 minuten zachtjes koken.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.