Een heerlijke champignoncrèmesoep. De soep is 100% glutenvrij en lactosevrij en hij smaakt verrukkelijk! Het recept is makkelijk te maken.
voor 4 personen
Ingrediënten:
25 gram boter
1 ui, fijngehakt
300 gram champignons, in kleine stukje snijden
1 eetlepel bloem
6 dl groentebouillon
3 dl kokosmelk
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
100 gram gekookte kleine pastavormpjes
snufje nootmuskaat
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereiding:
Doe de boter in een braadpan en fruit de uien in circa 5 minuten.
Voeg de klein gesneden champignons toe en leg het deksel op de pan en laat 5 minuten koken op een zacht vuurtje
Roer de bloem er door heen en voeg dan langzaam de bouillon en de kokosmelk toe: goed door elkaar roeren.
Leg de deksel op de pan en laat dit 20 minuten zacht koken onder af en toe roeren.
Breng op smaak met zout en peper.
Roer de pasta en de nootmuskaat er door en laat de soep nog iets van 3 minuten zachtjes koken.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl