Chakchouka

Chakchouka is een vegetarisch recept, gemaakt in een elektrische slow cooker. Je kan dit eten met warm brood, rijst of aardappelen. Wij hebben het gegeten met aardappelen. Het is een zeer smakelijk recept. Echt aan te raden om eens een keertje te maken. Als je geen slow cooker hebt, dan kan je dit recept ook maken in de oven. Zet het dan op 100 graden en laat het langzaam garen. Wel afgedekt in de oven zetten, want anders droogt alles uit en dat is niet de bedoeling. Je kan het natuurlijk ook gewoon in een hapjespan maken en dan is het wel sneller klaar. Met de eieren er bij heb je een volledige en goed vullende maaltijd.

voor 4 personen

Ingrediënten:
2 eetlepels olie
1 grote ui, grof gehakt
1 rode paprika
1 groene paprika
1 oranje paprika
4 champignons, in plakjes gesneden
2 grote courgettes, in grote blokjes gesneden
2 tenen knoflook, uit de knijper
400 gram gehakte tomaten uit blik
2 theelepels suiker
4 eieren
zout naar smaak
versgemalen peper

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 3 – 3½ uur
Verder nog nodig: een elektrische slow cooker

Bereiding:
Verhit de olie in een hapjespan.
Doe er de ui in en bak hem in 5 minuten totdat hij goudgeel is.
Voeg de gesneden paprika’s, courgette blokjes, champignons, knoflook toe en bak alles nog 2 minuten.
Roer de tomatenblokjes, suiker en wat zout en peper door en breng dit aan de kook.
Doe het mengsel in de pan van de slow cooker.
Leg het deksel op en kook dit 2½ – 3 uur op ‘hoog’ (stand II).
Schep het mengsel om en maak met een lepel 4 ondiepe holtes.
Tussen deze holtes moet ruimte zitten zodat de eieren elkaar niet aanraken. Breek een ei in elke holte.
Leg het deksel er weer op de pan en laat het nog 30 minuten koken tot het eiwit gestold is en de dooiers nog zacht zijn.
Schep zorgvuldig over op ondiepe soepborden en geef er rijst of gekookte aardappelen of warm brood bij.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.